3D print

Rimbøl Teknik tilbyder at udføre

3D-print i højeste kvalitet

Vi er efterhånden ret erfarne med hensyn til 3D print, da vi allerede har anvendt dette i vores egne slutprodukter de seneste år. Vi tilbyder også 3D print som underleverancer. Vi har in-house to forskellige teknologier som beskrevet herunder:

SLA – Stereolithography

SLA – Stereolithography er en proces der foregår ved at man har et stort kar med en epoxy resin der er flydende, og et byggeplan som sænker sig ned i denne væske med lagtykkelsen, som kan være ned til 0,05 mm. For hvert lag, hærder en laser selve konturen i hvert lag, hvorved emnet bygges. SLA er i dag den teknologi der giver de meste detaljerede emner, til enten et slutprodukt, eller til prototyper. Emnerne kan efterfølgende bearbejdes med slibning, maling, eller hvad man ønsker. Byggearealet er 380 x 380 x 250 mm. og det giver mulighed for print over 500 mm. diagonalt, afhængig af bredden på emnet.

Printer: 3D systems Projet 7000

FDM – fused deposition modeling

FDM – fused deposition modeling er en proces der foregår ved at man bruger en coil, der består af en nylontråd tilsat kulstof. Tråden føres ved hjælp en extruder gennem en slange og op til en opvarmet dyse. Tråden lægges nu ud på printbordet lag for lag med en lagtykkelse ned til 0,1 mm. Desuden kan printeren tilføre forstærkede materialer, kulfiber, kevlar, glasfiber, osv. for specificerede lag for at opnå større styrke. Printeren er rigtig god til print af mindre beslag, hængsler, o.s.v. hvor der er krav til styrke. Byggearealet er 230 x 150 x 150 mm.

Printer: Markforged MKII

3D-print fra Rimbøl Teknik

SLA – PROJET 7000

MARKFORGE ONYX