SLA 3D printning

Rimbøl Teknik tilbyder

SLA 3D printning

Vi har opnået betydelig erfaring med SLA 3D-printning, som vi har anvendt i vores egne slutprodukter gennem de seneste år. Denne teknologi er ideel til at skabe komponenter med enestående detaljegrad og glatte overflader, hvilket gør den perfekt til både prototyper og færdige produkter. Vores ekspertise i SLA-printning betyder, at vi kan levere præcise og pålidelige løsninger som underleverance, hvor kvaliteten altid er i højsædet.

Hvad er SLA-printning?

SLA, eller Stereolithography, er en avanceret 3D-printteknologi, der anvendes til at skabe ekstremt detaljerede emner med høj præcision. Processen foregår ved, at et byggeplan sænkes ned i et kar fyldt med flydende epoxy resin. Lag for lag hærder en laser konturen af hvert lag, hvilket gradvist opbygger det ønskede objekt. SLA-teknologien er kendt for sin evne til at producere meget fine detaljer, hvilket gør den ideel til både slutprodukter og prototyper.

SLA’s fordele 

SLA udmærker sig i forhold til andre 3D-printteknologier som FDM, når det kommer til at skabe detaljerede og glatte overflader. Med en lagtykkelse, der kan være helt ned til 0,05 mm, er SLA i stand til at gengive meget komplekse geometrier med stor nøjagtighed. Dette gør teknologien særligt velegnet til applikationer, hvor æstetik og præcision er altafgørende, såsom medicinsk udstyr, smykker, eller andre højt specialiserede industrier.

FDM termoplastiske materialer

FDM-teknologien udnytter en række termoplastiske materialer, herunder ABS, nylon, polycarbonat og kulfiberforstærket nylon. Disse materialer er kendt for deres styrke, holdbarhed og varmebestandighed, og er ideelle til fremstilling af dele, der skal modstå mekaniske belastninger, temperaturvariationer og kemisk påvirkning.

SLA-materialer og efterbehandling

SLA bruger flydende epoxy resin, som hærdes lag for lag af en præcis laser. Det færdige produkt kan efterfølgende bearbejdes med slibning, maling eller andre overfladebehandlinger for at opnå den ønskede finish. Dette gør det muligt at tilpasse det endelige produkt til specifikke behov, hvilket gør SLA til en yderst fleksibel teknologi.

 

Hvorfor vælge SLA?

SLA’s unikke evne til at skabe ekstremt detaljerede og glatte overflader gør den til et uundværligt værktøj i mange industrier. Uanset om du arbejder med prototyper, slutprodukter eller specialiserede komponenter, tilbyder SLA-teknologien en kombination af præcision, fleksibilitet og kvalitet, som kan løfte dine projekter til nye højder.

Anvendelser af SLA-teknologi

SLA til detaljerede prototyper

SLA er det foretrukne valg, når der er behov for at skabe prototyper med høj detaljegrad. Denne teknologi gør det muligt at visualisere og teste designkoncepter med en nøjagtighed, der ikke kan opnås med andre 3D-printmetoder. Prototyper fremstillet med SLA kan bruges til præcise funktionelle tests eller som præsentationsmodeller, der imponerer med deres detaljerigdom.

SLA til slutprodukter

SLA er ikke kun forbeholdt prototyper; det er også en fremragende teknologi til fremstilling af slutprodukter. Med SLA kan du fremstille små serier af produkter, der kræver enestående detaljegrad og overfladekvalitet. Dette gør SLA til en populær løsning inden for smykker, tandteknik, og andre specialiserede industrier, hvor høj kvalitet er et krav.

SLA til store emner

Med et byggeareal på 380 x 380 x 250 mm kan SLA-teknologi bruges til at skabe relativt store emner. Det giver mulighed for at printe over 500 mm diagonalt, afhængigt af bredden på emnet. Dette gør SLA egnet til projekter, hvor der er behov for store, detaljerede komponenter, som stadig opretholder høj præcision og kvalitet.

 

Kontakt Rimbøl

Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan SLA-printning kan hjælpe din virksomhed med at opnå fremragende resultater. Vi står klar til at støtte dig med vores avancerede SLA-teknologi, så du kan fokusere på at udvikle og realisere dine mest ambitiøse designprojekter. Kontakt os på telefon 7672 0270 eller send en e-mail til rimboel@rimboel.dk. Vi tilbyder uforpligtende tilbud og er klar til at hjælpe dig videre med dine projekter.